Arlatec blogi - Digikaappaus tapahtuma

Arlatec – kestopuhelimien puolesta

Arlatec Oy:n kohdalla kaikki sai alkunsa visiostamme tuoda turvallisesti tavallisten kuluttajien saataville kiinalaisia älylaitteita. Aluksi hapuilimme pimeässä ja etsimme suuntaamme: möimme useita Kiinassa valmistettuja älylaitemerkkejä ja -malleja. Vähän kerrassaan kokemuksen myötä olemme nyt vihdoinkin löytäneet ne tuotteet, joihin haluamme keskittyä. Nämä ovat ns. metsän ja raksan kestäviä älypuhelimia.

Tietysti tämän päivän maailmassa ei voi lopullisesti keskittyä mihinkään, vaan koko ajan pitäisi pysyä liikkeessä, kuten kaikki te some- ja verkkomaailman tuntevat tiedättekin. Tällä hetkellä kuitenkin seisomme näiden kestopuhelimiksi kutsuttujen älypuhelimiemme takana. Karsinta jatkuu vielä, mutta jo tällä hetkellä suurin osa valikoimamme tuotteista on IP68-suojattuja eli ne kestävät iskuja, likaa, pölyä, hiekkaa ja vettä.

Mihin tällaisia puhelimia oikeastaan tarvitaan? Meille tulee paljon kyselyjä rikkoutuneiden näyttöjen korjaamisesta. Kestopuhelimien rakenne suojaa näyttöä paremmin kuin tavallisten puhelinten kauniin linjakkaat muodot. Lisäksi näytöissä käytetään vahvoja, iskuja paremmin kestäviä laseja. Paras on tietenkin tällä hetkellä Corning Gorilla Glass 5. Kun näiden lisäksi puhelimeen vielä asennetaan panssarilasi heti uutena, kestää kestopuhelin elämän makuista elämää.

Tietenkään kestopuhelinkaan ei kestä kaikkea. Olemme törmänneet ihmettelyihin, miksi kestopuhelimia sitten pitää korjata, vaikka ne ovat niin kestäviä ja parhaita ja kaikkea. Meistä on tosi hyvä, että ihmiset kysyvät ja ihmettelevät, koska vain sitä kautta saa asioista lisätietoa. Kestopuhelimien heikko kohta oman kokemuksemme mukaan on lataukseen liittyvät asiat: lataus ei toimi, latausportti ei kestänytkään elämää tai langaton lataus jäi pelkäksi lupaukseksi. Tähän emme ole löytäneet muuta syytä kuin se, että valmistuksessa käytettävät osat eivät ole tasalaatuisia tai sitten osa tuotteista tehdään samalla tavalla kuin meillä hoidetaan vanhuksia.

Käytännössä jatkamme siis hehkutustamme kestopuhelimista. Ajatuksemme on, että kestäväksi suunniteltu ja tehty puhelin kestää pidempään sekä kuormittaa luontoa vähemmän. Kun puhelinta lisäksi korjataan ja huolletaan vaihtamisen sijasta, pidennetään puhelimen käyttöikää ja opetellaan korjaamisen kulttuuria korvaamisen kulttuurin tilalle. Pyrimme huomioimaan kestävän kehityksen myös kierrätettävissä pakkausmateriaaleissamme sekä käyttämällä ehjiä materiaaleja uudelleen.

Kuka sitten eniten hyötyy tällaisista painavista, taskut rikkovista järkäleistä? Mielestämme kestopuhelin on kaikkein järkevin vaihtoehto sellaiselle henkilölle, jonka työ tai vapaa-aika vaatii myös käytettäviltä tuotteilta vähän tavallista enemmän. Esimerkiksi rakennuksilla tai metsätyömailla kestopuhelimen voi huoletta ottaa mukaan työpäivän parhaaksi kaveriksi – no, ehkä ei työnjohdon ja urakan tilaajan mielestä. Suosittelisimme kestopuhelinta myös maastopyöräilyä tai kalliokiipeilyä harrastavalle, metsästäjälle tai kalastajalle sekä aktiiviselle retkeilijälle tai marjastajalle.

By |2019-02-26T13:18:47+00:00helmikuu 19th, 2019|Yleinen|0 Comments