Ohjelmistokehityksen hinta - Digikaappaus -tapahtuma

Ohjelmistokehityksen hinta

Mikä on ohjelmistokehityksen hinta? Jos asiaa kysytään ohjelmistokonsulteilta, niin vastaus kuuluu 100, mieluiten 150 euroa tunnilta. Pienellä tinkauksella tai isolla projektilla pääsee kyllä halvempaankin. Jos asiaa kysytään puolestaan ulkomaiselta freelancer-kehittäjältä
globaalilla markkinapaikalla, vastaus voi olla mitä tahansa kymmenestä eurosta ylöspäin.

Kysymykseni ei kuitenkaan etsinyt määrällistä vastausta, vaan oli retorinen. Usein olisi nimittäin fiksua ajatella hintaa, jonka yritys maksaa, jos ohjelmistokehitykseen ei investoida. Markkinoinnin kulmasta esimerkiksi verkkosivujen kehittämättä jättäminen maksaa menetettyjä silmiä, jotka kuuluvat ostaville asiakkaille. Saamatta jääneelle asiakkaalle hinta saadaankin laskettua nopeasti. Jos kilpailija ajaa ohi uudella liiketoimintamallilla, hinta voi olla sitäkin kovempi. Silloin kustannus voi nousta menetetystä liiketoimintamahdollisuudesta menetetyksi liiketoiminnaksi.

On nimittäin niin, että liiketoimintamallinsa digitalisoineen kilpailijan päihittäminen on erittäin vaikeaa. Vähän kuin koittaisi ottaa kiinni pikkuleijonaa, joka on saanut syötön vauhdissa lapaan. Jos kaipaat empiiristä evidenssiä, niin koita myydä dvd-levyjä Viaplayn asiakkaille tai paineilmalaitteita pelkästä ilmasta maksamaan tottuneelle.

Ensimmäinen esimerkeistä on no-brainer. Jälkimmäisen tarkoitus on herätellä myös perinteisiä tuotteita myyviä yrityksiä liikkeelle digitalisaation kanssa. Minkä tahansa tuotteen liiketoimintamalli voidaan uudistaa dataan perustuvaksi. Toivottavasti luistimet on teroitettu, sillä talvisäät suosivat liikkeelle lähtijää!

Johannes Puro, Ite wikin co-founder ja Digitalisaatio & Innovaatiot
blogimedian päätoimittaja.

Ite wikin markkinapaikka auttaa suomalaisia yrityksiä ja julkisia organisaatioita löytämään sopivat it- ja ohjelmistoyritykset kumppaniksi liiketoiminnan kehityshankkeisiin. Ite wikin Digitalisaatio & Innovaatiot blogimedia käsittelee digitalisaatiokentän aiheita ja julkaisee jatkuvasti alan asiantuntijoiden haastatteluja.

 

By |2019-03-13T10:50:30+00:00tammikuu 23rd, 2019|Yleinen|0 Comments